Afbraak Wijkgebouwen in opmars

De Gemeente heeft het voornemen dat Wijkgorganisaties huur moeten gaan betalen voor het wijkgebouw toch maar terug gedraaid, maar en de activiteitensubsidie zal straks volledig worden geschrapt.
Weer een achterbakse manier om wijkorganisaties met de grond gelijk te maken. Ze donderen niet direct de wijkgebouwen dicht, omdat ze dan het risico lopen om een hoop ellende over zich heen te krijgen. Nee, ze pakken het zo in dat de wijkorganisaties vanzelf wel gaan sluiten, zodat ze de schuld niet direct bij hen terecht komt. Het enige wat wijkorganisaties nog kunnen gaan doen om de tent open te houden is om de consumptie/activiteitsprijzen zo hoog op te schroeven dat het voor de man met de kleine beurs niet leuk meer is om naar hun wijkgebouw te gaan, waardoor deze mensen weg blijven en de deuren van het wijkgebouw alsnog voorgoed dicht gaan. En de gemeente??? Die lacht zich krom en kunnen de gebouwen gaan gebruiken voor eigen gewin en zeker niet voor sociale doeleinden. Maar ze vergeten wat voor maatschappelijke ellende ze daarmee veroorzaken. Jongeren die geen plekje meer hebben, mensen die al niet veel te besteden hebben komen dan helemaal niet meer de deur uit, het maken van sociale contacten valt weg, vrijwilligers die thuis komen te zitten, mensen die net uit hun isolement kwamen worden weer terug getrapt achter de geraniums, vernielingen, onveiligheid, verveling enz. enz. En wat dacht je van de waardevolle functie van een wijkgebouw bij eventuele calamiteiten in de wijk? Of het stukje maatschappelijk werk dat er wordt verricht? En dan de inburgeringsfunctie voor diverse minderheden niet te vergeten. Maar dat kan de gemeente geen ene moer schelen. Geld, geld, geld... daar draait het allemaal om. Lekker impulsief en onnadenkend bezig zijn. Daar denken ze iets mee te winnen. Wat er met hun medeburgers gebeurd interesseert ze helemaal niets. Ze doen maar wat, terwijl ze niet eens weten wat een wijkgebouw nou eigenlijk voor functie heeft. Ze zijn zelfs zo naïef, dat ze denken dat er van de subsidiegelden bijvoorbeeld bingo en klaverjasavonden worden georganiseerd. Maar het merendeel van de activiteiten bedruipen zich zelf. Daar gaat geen eurocent aan subsidie of gemeenschapsgeld naar toe.

Bovendien weten ze ook helemaal niet dat een wijkorganisatie veel meer betekend dan een biljartclubje of een kinderdisco. Mensen komen in contact met elkaar, de sociale netwerken worden uitgebreid en daarmee hebben bijvoorbeeld mensen zonder werk veel meer kans om in een baan te rollen. En dat scheelt weer tonnen aan uitkeringen. Daarnaast de psychische gevolgen niet te vergeten. Mensen met weinig geld die niet de mogelijkheid hebben om er eens uit te gaan om met andere mensen in aanraking te komen, zullen thuis blijven en steeds dieper in de put raken of vereenzelvigen. Daarvoor moeten ze weer worden behandeld en zijn ze dus vaak een lange tijd niet beschikbaar voor de arbeidsmarkt. En dan de vrijwilligers niet te vergeten. Deze mensen zijn sociaal goed bezig. Daarnaast blijven ze optimaal in vorm om eventueel weer eens betaald werk te kunnen doen. Kortom: zoals gewoonlijk denkt de overheid weer eens niet goed na en beseffen ze niet dat dergelijke domme plannen hun veel meer geld kost dan nu het geval is. 

Zoals ik ze al vaker heb genoemd, zijn het praktijkervaringsloze domme figuren die steeds weer de weg van de minste weerstand kiezen. Want de gewone burger heeft toch geen recht van spreken en is daardoor een gemakkelijk doelwit. Maar wanneer ze zouden gaan bezuinigen op al die grote geldverslinders, bonustrekkers en bankcriminelen, dan worden ze finaal de pan in gehakt. Dus dan maar die simpele domme gewone man alles afpakken en benadelen. En zo maakt de overheid van Nederland een ongezellig, zielloos, asociaal, onfatsoenlijk en levenloos klote land, waar iedereen niet meer een mens is, maar een werkslaaf die gewoon mee moet doen met alle domheid wat ze vanuit Den Haag uit hun mouw trekken en over het volk uit kotsen, en verder moeten ze gewoon hun bek houden. En daar hobbelen domme gemeentes achter aan met bestuurders die niet de verstandelijke capaciteit en praktijkervaring hebben om een stad sociaal en met daadkracht en respect te besturen, behalve zo snel mogelijk en zonder na te denken gemakkelijke bezuinigingen door te voeren. Maar ja; deze sufferds van bestuurders die het lef hebben om met dit soort naïeve plannen op tafel durven te komen waarmee ze zichzelf belachelijk maken, hebben we dan ook met z'n allen gekozen. Het zou dan ook heel verstandig zijn om met de komende gemeenteraadsverkiezingen het huidige stelletje cultuurverknoeiers die achter dit soort domme plannen staan, weg te kiezen.

Sociaal is iets waar de huidige politiek een hekel aan heeft. Dat is te zien aan alle sociale aangelegenheden die zeer onlogisch en onnadenkend worden wegbezuinigd om mensen nog minder plezier en steun te gunnen en ze nog meer te onderdrukken met hun rare ideeën. Immers; hoe socialer, hoe minder hard er wordt gewerkt? En dat is een doorn in het oog van de huidige politiek. Er moet hard worden gewerkt. En daar past lol, plezier en het sociale gevoel niet bij. En het laatste stukje sociale gevoel in de wijken proberen ze nu op een slinkse wijze de strot om te draaien. Politiek is niets anders dan een praktijk-ervaringsloze kliek die altijd te weg van de minste weerstand kiest. En zij zijn nou degenen die op deze manier de agressie en het onfatsoen de wereld in helpen. Want zij stimuleren, onder andere met dit soort achterlijke praktijken, de onvrede in de maatschappij. Ze zijn maar in één ding heel goed. En dat is het uitbuiten van de bevolking! MET DWANG, SANCTIES, KORTINGEN EN INHOUDINGEN ALS BACK-UP, OM MAAR HUN ZIN DOOR TE DRIJVEN....!!!! 

Het is om er kotsmisselijk van te worden!!!!